FRANCHISEN BIJ HIZI HAIR

WELKOM BIJ HIZI HAIR

Al 40 jaar maken wij iedere dag mensen mooier. Het is een passie die we delen met ons gehele Hizi Hair team, bestaande uit gedreven franchisenemers en gemotiveerde medewerkers in onze salons en op het hoofdkantoor. Sinds in 1983 de deuren van de eerste Hizi Hair salon – toen nog Haarmode 2000 – openden, zijn we gegroeid naar 81 salons in 2022. Zonder een sterk team als dat van ons was dit nooit gelukt. We zijn trots op ons succes en dat vieren we graag samen!

In de jaren 90 zijn we gestart met franchise. Sindsdien is onze organisatie erop gericht franchisenemers slim en effectief te ondersteunen, zodat zij succesvol kunnen zijn in hun ondernemerschap. Hun succes is ons succes. Daarom bieden we continu persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling aan iedereen binnen Hizi Hair.

Samen tillen we ons merk, dat staat voor klantvriendelijkheid, een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en bevlogen professionals, naar het volgende niveau.

Ben jij klaar voor een ‘next step’ samen met ons?

ONZE VISIE OP FRANCHISE

WAT IS FRANCHISEN VOLGENS HIZI HAIR?

Franchisen betekent voor ons een samenwerking tussen specialisten op de werkvloer én het hoofdkantoor. Dat zie je terug in bijvoorbeeld onze franchiseraad en commissies gericht op verschillende expertises. Denk daarbij aan het interieur, automatisering en ons productassortiment. Samen zorgen we voor de groei van het bedrijf.

Waarom franchisen bij Hizi Hair?

 • Hizi Hair heeft een bewezen succesvol concept waar jij als ondernemer van kan leren en gebruik van kan maken.
 • We ontzorgen met ondersteuning die is vastgelegd in een helder servicepakket. Zo kan jij professioneel ondernemen en je focussen op de lokale markt en jouw team. Download hier het Hizi Hair Franchise Informatieboek. Op de laatste pagina’s vind je het volledige servicepakket.
 • Last but not least: je bent onderdeel van een professionele én leuke club mensen die dezelfde passie delen: klanten mooier maken.
Hizi Hair is erkend lid van de Nederlandse Franchise Vereniging

DIT MAAKT ONS HIZI HAIR

1 – Welkom met én zonder afspraak
Bij de Hizi Hair salons kan een klant minimaal zes dagen per week terecht, met of zonder afspraak. Een afspraak boeken kan enkele weken vooruit, maar ook voor vandaag of morgen. We hebben een zeer gebruiksvriendelijk onlineboekingssysteem op onze website waar veruit de meeste klanten gebruik van maken. Even bellen of gewoon binnenlopen mag natuurlijk ook.

2 – Persoonlijk advies
Persoonlijke aandacht, daar maken we het verschil. Dit doen we door heel goed naar de wensen en behoeften van klanten te luisteren. Vrijwel nergens is dat belangrijker dan in de kappersstoel. Ook maken we gebruik van de klanthistorie om ons contact met de klant altijd een persoonlijk karakter te geven. Deze oprechte, persoonlijke benadering dringt door in de hele organisatie.

3 – Luxe massagestoelen met wasmassage
Al onze salons zijn voorzien van luxe massagestoelen. De klant krijgt standaard een gratis wasmassage bij iedere behandeling. We maken gebruik van professionele producten van o.a. Kérastase, Olaplex en L’Oréal professionnel. Veel van onze klanten ervaren de wasmassage als het ultieme ontspanmoment van de behandeling; echt even genieten!

4 – Heldere prijsafspraak
We hanteren heldere prijzen en maken vóór iedere behandeling een prijsafspraak. Zo hoeft de klant nooit onzeker te zijn over wat er betaald moet worden. Dit draagt bij aan het gevoel van ontspanning en vertrouwen.

5 – Hizi Hair Card
Onze vaste klanten genieten nog meer van hun bezoek aan Hizi Hair door de vele voordelen van de Hizi Hair Card. Zo krijgen zij (uitzonderlijk hoge) korting op behandelingen, professionele producten en exclusieve acties.

6 – Prijs / kwaliteitverhouding
Onze kwaliteit in combinatie met onze scherpe prijzen zorgt voor een toegankelijk aanbod van behandelingen die hoog wordt gewaardeerd.

7 – Onze medewerkers
Medewerkers maken het merk. Zij maken waar wat Hizi Hair als organisatie belooft. Bij Hizi Hair werken we met professionele, gepassioneerde medewerkers. Hizi Hair haarstylisten zijn goed opgeleid en blijven zichzelf ontwikkelen. Ze volgen continu trainingen in hun eigen salon en aan onze Hizi Hair Academy. Onze medewerkers voelen zich thuis bij Hizi Hair. Zo wordt het werk leuker, de resultaten beter en de klanten ervaren een kappersmerk dat beloftes nakomt en verwachtingen waarmaakt.

HIZI HAIR ACADEMY

MENSEN ONTWIKKELEN STAAT BIJ HIZI HAIR CENTRAAL

Van junior haarstylist tot salonmanager, van (academy) trainer tot franchisenemer. Zo worden we samen beter in wat we kunnen, en bieden we de mogelijkheid om door te groeien naar wie jij wilt worden. 

Trainingen vinden iedere week plaats in onze salons én dagelijks vanuit onze eigen Hizi Hair Academy; het kloppende hart van de organisatie. 

Het aanbod aan trainingen is voor alle medewerkers en franchisenemers toegankelijk en wordt volledig betaald vanuit de fee. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden én er is geen maximum aantal trainingen wat gevolgd kan worden. Bekijk hier een overzicht van alle trainingen in onze Road to Success.

2000+ 180
MEDEWERKERS OP CURSUS PER JAAR TRAININGSDAGEN PER JAAR

Kies voor Hizi Hair als jij opleiden leuk vindt!

HIZI HAIR SERVICEPAKKET

WAT IS ONS SERVICEPAKKET?

Wanneer je ervoor kiest om franchisenemer te worden bij Hizi Hair word je ondersteund vanuit de formule. Van de omzet die in jouw salon wordt behaald, draag je hiervoor een fee van 11,5% af aan Hizi Hair.

Hiervoor bieden we jou het volgende:

 • Management 4,5%
 • Administratie, kantoor & automatisering 2,5%
 • Opleidingen 2,75%
  (geen extra kosten voor opleidingen)
 • Marketing 1,75%

In ons Hizi Hair Franchise Informatieboek vind je op de laatste pagina’s het volledige servicepakket. Klik op de button hieronder om deze te downloaden.
DOWNLOAD HET FRANCHISE INFORMATIEBOEK

HIZI & ME PROGRAMMA

STARTEN ALS ONDERNEMER BIJ HIZI HAIR?

Dan kun je terecht bij ons unieke ‘Hizi & Me’ programma. In dit programma begeleiden we je in vijf fases naar de realisatie van jouw Hizi Hair salon. Heb je al een aantal jaar ervaring bij Hizi Hair als haarstylist? Dan heb je al een mooie basiskennis en ondersteunen we je met de onderdelen van dit programma die relevant zijn voor jou. Hizi Hair is uitgegroeid tot de succesformule die het is met dank aan onze franchisenemers. Dit zijn ondernemers die zich herkennen in de merkwaarden van Hizi Hair. We zijn ons er zeer van bewust dat ons succes samenhangt met dat van onze franchisenemers. Daarom doen we er alles aan om die ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. We ondernemen echt samen.

FASE 1
NICE TO MEET YOU!
FASE 2
ZIJN WIJ EEN MATCH?
FASE 3
OPLEIDINGSPLAN OP MAAT
FASE 4
SALON GEZOCHT!
FASE 5
MONEY, MONEY, MONEY
FASE 6
READY, SET, GO!
 • Telefonisch contact
 • Kennismaking
 • Persoonlijke ontmoeting
 • Wie ben jij, wie zijn wij en wat kunnen we samen zijn?
 • Vaktechnische meting
 • Persoonlijkheidsprofiel
 • Persoonlijk Ontwikkel Plan (vaktechniek, formule en management)
 • Gaan we verder?
 • Bestaande of nieuwe locatie
 • Intentieverklaring
 • Gaan we verder?
 • Begroting en financiering
 • Franchiseovereenkomst
 • Onboarding
 • Zijn we overtuigd?
 • Afronding en tekenen franchiseovereenkomst
 • Start van jouw ondernemerschap!

IN ZES FASES NAAR JOUW HIZI HAIR SALON

In de eerste drie fases leren wij elkaar kennen en staan er twee kernvragen centraal:

 • Hoe kunnen wij jou helpen?
 • Zijn wij een match?

In de vierde fase bepalen we gezamenlijk of en hoe we een samenwerking voor ons zien. We spreken met elkaar de intentie uit om onze samenwerking te onderzoeken en leggen deze vast in een intentieverklaring.

De vijfde en laatste fase staat in het teken van het realiseren van jouw droom, jouw Hizi Hair salon. Op basis van jouw profiel en wensen kijken we naar de locatiemogelijkheden. Dit kunnen bestaande of nieuwe locaties zijn. Bij een geschikte locatie bespreken wij het financieringsplan. Hiermee krijg je inzicht in de benodigde financiële middelen en de (interne) financieringsmogelijkheden, maar ook in het opbouwen van je werkkapitaal en eigen vermogen.

We komen in fase zes wanneer beide partijen overtuigd zijn. Dan gaan we van de afronding over tot het tekenen van de franchiseovereenkomst en start de op maat gemaakte onboarding bij Hizi Hair, zodat je veilig kunt landen in de organisatie en leert werken met de formule. We bieden je persoonlijke ondersteuning bij je ondernemerschap.

FRANCHISENEMERS AAN HET WOORD

ANNE-CHRISTIEN VAN BEEKHUIZEN

FRANCHISENEMER HIZI HAIR CASTRICUM, SOEST, AMERSFOORT HOOGLAND EN PUTTEN

Op mijn 18e werd ik kapper, maar na een korte carrière in een kapsalon in Harderwijk besloot ik om samen met mijn man de scharrelslagerij van mijn ouders over te nemen.
Na een paar jaar begon mijn kappershart weer te kloppen. We verkochten de slagerij en ik raakte via mijn zus in contact met Dimitri, de eigenaar van Hizi Hair. Destijds waren ze op zoek naar een operationeel manager: ik werd het! Na een paar jaar in de organisatie gewerkt te hebben, kocht ik mijn eerste twee Hizi Hair salons in Castricum en Buikslotermeerplein/Amsterdam. Inmiddels heb ik vier salons, maar in de afgelopen 16 jaar heb ik nog 12 andere Hizi Hair salons gekocht en verkocht.

Ik vind het leuk om medewerkers met talent in mijn salons op te leiden tot leidinggevenden, en ze dan de kans te bieden de salon van mij te kopen. Dit is een win-win-win: voor de medewerker die door kan groeien in een eigen salon, voor Hizi Hair en voor mijzelf.

Hizi Hair is een verlengstuk geworden van mijzelf. Binnen de organisatie is veel ruimte voor succes en ondernemerschap, waar ik me goed in kan vinden. Ik vind het goed dat Hizi Hair meedenkt over investeringen en financieringen, maar ook controles doet bij alle Hizi Hair salons, zodat we allemaal het concept goed uitdragen. Samen staan we enorm sterk, en toch kunnen we allemaal doen waar we goed in zijn of waar ons hart ligt. Zo kan ik me focussen op het coachen van medewerkers en het leiden van mijn bedrijf, zonder dat ik me druk hoef te maken om kassasystemen, cursussen en dingen als bedrijfskleding. Daarnaast profiteer ik van hoge inkoopkortingen bij verschillende leveranciers. Dat wordt geregeld door het hoofdkantoor. Ik hoef dus niet zelf te onderhandelen én mijn kosten zijn laag, top!

Een absolute meerwaarde van Hizi Hair vind ik de Hizi Hair Academy. Er zijn steeds nieuwe cursussen, die echt een aanvulling zijn op de trainingsavonden in onze salons. Dit houdt mij en mijn medewerkers scherp en up-to-date. Ook al knip ik zelf niet meer: ik leer nog steeds bij over mezelf en mijn bedrijf.

Als je overweegt om franchisenemer te worden bij Hizi Hair, zou ik je adviseren om goed te kijken of de merkwaarden van Hizi Hair aansluiten bij wie je bent. Onderzoek of de formule en de organisatie bij je past: weet dat het ook hard werken is. Betrek eventueel een externe adviseur bij je plannen en prognose en onthoud: als je voor 80% weet dat je wilt franchisen, doe het dan.

Ondernemen is nooit 100% zekerheid.
Oh, en vergeet niet te genieten!

Hizi Hair is een verlengstuk geworden van mijzelf

Doodeng vond ik het

RICARDO HOFMAN

FRANCHISENEMER HIZI HAIR GORINCHEM, DONGEN EN DRUNEN

Ik ben bij Hizi Hair komen werken als Operationeel Manager. Ik hield mij destijds met de “eigen filialen” bezig, in Spijkenisse en Gorinchem. Die laatste salon ligt in een compleet nieuw winkelcentrum in een nieuwbouwwijk waar niemand Hizi Hair kende. Na een jaar hard werken gebeurde er iets bijzonders: er kwamen meer en meer klanten. En belangrijker: ze bleven (terug)komen. Dat deed mij beslissen om de salon te kopen in 2019. Sindsdien mag ik mijzelf trotse franchisenemer noemen bij Hizi Hair

Ik heb lang getwijfeld voordat ik franchisenemer werd, met name over de locatie. Ik had de keuze om een kleine salon te openen in Breda, waar ik destijds woonde, of een grotere Hizi Hair salon in Gorinchem. Maar de keuze was complexer dan dat. Een lage investering, voor een uitgebouwde garagebox, of een relatief hogere investering, maar dan wel voor een volledig verzorgde formule? Wilde ik alleen werken of werken met collega’s? Ging ik het wiel zelf uitvinden of koos ik voor een formule Doodeng vond ik het…

Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik heb gekozen voor Hizi Hair. Ik vind het fantastisch om te franchisen! Alles waar ik zelf niet of minder goed in ben (en daardoor automatisch veel minder leuk vind) doet iemand anders. Van de salarisadministratie tot het onlineboekingssysteem: het is voor iedereen beter dat ik dat niet doe.

Daarnaast is het is superfijn om te kunnen bouwen op een eigen academie waar voor alle medewerkers een heel opleidingsplan klaar ligt. En de financiële begeleiding, de marketing, het teamgevoel… Ik vind het ook goed om af en toe te sparren met collega’s: waar lopen zij tegenaan?

Na het succes van Gorinchem zocht ik een nieuwe uitdaging. In 2021 kocht ik daarom mijn tweede Hizi Hair salon in Dongen en begin 2022 mijn derde salon in Drunen. Beide salons waren bestaande salons die over zijn gegaan naar het Hizi Hair concept. Weer een nieuwe manier van ondernemen!

Ik ben er trots op dat ik een werkplek heb gecreëerd waar inmiddels 25 medewerkers iedere dag met plezier naartoe gaan. Een plek waar ze de beste versie van zichzelf kunnen worden.

Als jij dat ook wilt: niet twijfelen meid, gewoon doen!

MONIQUE VAN DER BURG

FRANCHISENEMER HIZI HAIR SPIJKENISSE, ROTTERDAM HILLEGERSBERG EN PIJNACKER

Mijn carrière bij Hizi Hair begon in 2019. Ik nam twee filialen over in Spijkenisse, waarvan ik wist dat één van de filialen na twee jaar zou sluiten. Na dit avontuur heb ik begin 2021 een helemaal nieuwe salon in Rotterdam Hillegersberg geopend. Een weer totaal andere ervaring voor mij als ondernemer. Maar ik houd wel van wat uitdaging, dus ik januari 2023 heb ik mijn derde salon gekocht: de (reeds bestaande) Hizi Hair salon in Pijnacker. En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen…

Ik kan me goed vinden in waar het merk Hizi Hair voor staat. Met name de manier waarop we service bieden aan onze klanten spreekt me aan. Ik vind het dan ook te gek dat ik een onderdeel mag zijn van de formule en ben trots op mijn salons.

Het voelt heel goed om mijn dromen en uitdagingen aan te gaan met Hizi Hair. Doordat ik franchisenemer ben geworden kan ik veel dingen uit handen geven, zoals administratie, marketing en opleidingen. Omdat ik me daar niet mee bezig hoef te houden, kan ik me focussen op wat ik het leukst vind aan mijn werk: het aansturen van mijn medewerkers en natuurlijk het contact met mijn klanten.

Ik kan het dan ook echt aanraden om franchisenemer te worden. Zorg er wel voor dat je een paar maanden meedraait op de werkvloer in een van onze salons. Dat geeft je rust en ervaring, en helpt je focussen op de juiste dingen.

Ik houd wel van wat uitdaging!

Hoe meer ik deed, hoe groter mijn interesse in het ondernemen!

GÜL KARABULUT

FRANCHISENEMER HIZI HAIR PURMEREND

Al sinds mijn jeugd is het mijn passie om haren te stylen, creatief te zijn en make-overs te geven. Ik vond – en vind – dit zo leuk, dat ik een snuffelstage heb gedaan bij een kleine kapperszaak. Hier voelde ik niet echt persoonlijke aandacht voor mezelf of voor onze klanten, maar toch besloot ik me 100% in te zetten voor mijn kappersopleiding. Na het behalen van mijn diploma heb ik bewust gekozen voor een grote organisatie, om het verschil te kunnen ervaren met mijn stage. Zo kwam ik bij Hizi Hair in Purmerend terecht.

In de twee jaar tijd dat ik daar werkte, heb ik me uitstekend kunnen ontwikkelen. De intern georganiseerde trainingen en cursussen hebben me daar enorm bij geholpen. Helaas moest ik vanwege overbezetting op zoek naar een andere salon. Ik kwam terecht bij een nieuwe Hizi Hair salon in Amsterdam IJburg, waar ik doorgroeide van haarstylist tot bedrijfsleider. De franchisenemer waar ik destijds mee werkte heeft mij ontzettend veel geleerd en gesteund. Daardoor heb ik altijd het gevoel gehad het beste uit mezelf te kunnen halen.

Na 10 jaar koos ik voor een nieuwe uitdaging: een interne positie bij Hizi Hair in het begeleiden van filialen. Ik wilde hiermee de organisatie versterken en mezelf weer verder ontwikkelen. Hoe meer ik dit deed, hoe groter mijn interesse in het ondernemen werd. Ik wilde een eigen salon! Gelukkig kreeg ik deze kans al snel: sinds 2019 ben ik franchisenemer van Hizi Hair Purmerend, de salon waar ik ooit als junior stylist begon.

Hizi Hair past enorm goed bij mij omdat de organisatie, net als ik, altijd in ontwikkeling is. Er wordt steeds gekeken wat er gedaan kan worden om ons als franchisenemers beter te ondersteunen en begeleiden. Het maakt me trots dat ik samen met mijn team een grote organisatie mag vertegenwoordigen die staat voor klanttevredenheid en oprechte aandacht.

Tegen toekomstige franchisenemers zeg ik: wil jij jezelf verder ontwikkelen en sterker worden in je ondernemerschap? Klanten happy de salon laten verlaten door ze (nog) mooier te maken en een goed gevoel te geven? Werken onder een krachtige formule van professionaliteit?

Dan is Hizi Hair the place where you should be.

CONTACT

BEN JIJ…

 • ondernemer óf heb je de ambitie ondernemer te worden?
 • iemand die ervan houdt om mensen te ontwikkelen?
 • gastvrij en vind je hospitality belangrijk?
 • iemand die gedreven is door resultaat in medewerker- en klanttevredenheid?

Neem dan contact met ons op!

HIZI HAIR HAARSTYLIST?

Ben jij haarstylist bij Hizi Hair en heb je interesse in meer informatie over franchisen? Stuur Barbara dan gerust, geheel vrijblijvend, een appje of laat je gegevens hieronder achter.

Barbara Barbara 06-40282738

(NOG) GEEN HIZI HAIR?

Ben jij haarstylist, ZZP-er of heb jij een eigen salon en heb je interesse in meer informatie over franchisen bij Hizi Hair? Stuur Dimitri dan gerust, geheel vrijblijvend, een appje of laat je gegevens hieronder achter.

Dimitri 06-26152615

ALVAST MEER LEZEN OVER FRANCHISEN BIJ HIZI HAIR?
Download via de button hieronder ons uitgebreide Hizi Hair Franchise Informatieboek.

DOWNLOAD HET FRANCHISE INFORMATIEBOEK

Start typing and press Enter to search

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages